Képtár

2016.07.02. -

2016.07.02. -

2016-07-11

A Kaposmente Hagyományőrző Néptáncegyesület 2016. július 2-án sikeresen szerepelt a Pálfán megrendezett "Elődeink lába nyomán" elnevezésű Regionális Néptáncfesztiválon. "A pilisi templom előtt..." című sárpilisi koreográfiájukért különdíjban részesültek.

2015.12.11. - Idősek napja

2015.12.11. - Idősek napja

2016-03-13

Településünk hagyományos rendezvényei közé sorolhatjuk a már második alkalommal megrendezett Idősek napját, melyet 2015. december 11-én a Művelődési Házban tartottunk. Ezen a napon ünnepi műsorral köszöntöttük a községünkben élő 65 év feletti időskorú társainkat, akik hosszú munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. A rendezvényt Müller János polgármester nyitotta meg köszöntőbeszédével. Külön ajándékkal köszöntötte a település legidősebb női és férfi lakosát: Marosi Istvánnét (Katica nénit) és Kovács Györgyöt (Gyuri bácsit). Ezt követően községünk apraja-nagyja mutatkozott be. Az óvodások és általános iskolás gyermekek nagy izgalommal készültek produkciójukkal, hiszen sokan nagyszüleiket köszöntötték ezen a napon. A Kurdi Általános Iskola kis iskolásaiból és a Kurdi Napsugár Óvoda óvodásaiból álló néptánccsoport először szerepelt közönség előtt. A következő szereplő a sváb hagyományt őrző Rosenkranz Német Nemzetiségi Tánccsoport volt. Utánuk következtek a nagyiskolások. Ők verses műsorral és megható történettel készültek. A legkisebb korosztály, az óvodások is megmutathatták ismét a tudásukat. Betlehemi előadásukkal karácsonyi hangulatot varázsoltak a színpadra. A legnagyobb meglepetést a közönségnek a Duna tévéből ismert nóta énekes Csuti Csaba szerezte. Nagy tapssal fogadták. A Nyugdíjas klubot idén is Egri Pálné képviselte versével. A műsor alatti szünetekben pedig régi kurdi képekből összeállított kiállítást csodálhattak a meghívottak. Az előadások végén a helyi konyhások által készített finom ebéd várta a vendégeket.

2015.05.23. - Kurdi Kaposmente Hagyományőrző Néptáncegyesület 10 éves gálaműsora

2015.05.23. - Kurdi Kaposmente Hagyományőrző Néptáncegyesület 10 éves gálaműsora

2016-03-03

A kurdi Kaposmente Hagyományőrző Néptáncegyesület az idei évben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, ez alkalomból rendezték meg ünnepi gálaműsorukat. A csoport az első időszakból való koreográfiák mellett új táncokkal is megörvendeztette a jelenlévőket. A rendezvényen vendégként fellépett az újonnan alakult kurdi gyermek tánccsoport, a Tamási Pántlika Néptánccsoport, valamint Kiss Alfréd népzenész is.

2015.05.16. - Falunap

2015.05.16. - Falunap

2016-02-17

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került községünk Falunapja 2015. május 16-án. A délelőtt folyamán a megmérettetéseké volt a főszerep, futóversenyen, főzőversenyen, borversenyen, pálinkaversenyen, „Egy perc és nyersz” játékvetélkedőn, valamint focimérkőzések keretében versenghettek a résztvevők. A gyermekeknek kézműves foglalkozással, légvárral, Rosta Géza zenés műsorával kedveskedtek a szervezők. A fiatalok körében népszerűek voltak a Magyar Vöröskereszt által készített műsebek. A tűzoltó óvodások „maci mentése” is szerepelt a délelőtti programok között, ami szintén nagy sikert aratott. A délután folyamán színpadi műsorokkal folytatódott a program, ahol a helyi tánccsoportokon, óvodásokon és iskolásokon túl vendégelőadókban is bővelkedett a rendezvény. A napot fergeteges tűzijáték zárta.

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra