DOMBÓVÁR ÉS TÉRSÉGE IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÓ PROGRAMJA

Címkék: Közlemények

2015. szeptember 25-én lezárult Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőség-javító Társulás, mint Kedvezményezett kétfordulós pályázati konstrukció keretében megvalósított ivóvízminőség-javító fejlesztése.

A projekt eredményeként az elavult rendszer átalakítása után egészséges ivóvíz kerül 13 település lakosságának poharába. Az érintett települések az alábbiak: Dombóvár, Csikóstőttős, Kaposszekcső, Kapospula, Attala, Csorna, Szabadi, Dalmand, Kocsola, Döbrököz, Kurd, Csibrák, Gyulaj. A fejlesztés keretében nagyobb keresztmetszetű távvezetékek kerültek lefektetésre, nyomásfokozó berendezések létesültek, megújultak vízműtelepek, megvalósult három darab víztorony kivitelezése, komplex vízkezelő berendezések, tüzivíztárolók és hidroglobuszok épültek, udvartéri megszakító medencék kerültek felújításra, valamint négy darab új kút létesítése is megtörtént.

A fejlesztés összköltsége 2.849.847.286 Ft, melyből 2.356.618.757 Ft Európai Uniós támogatás.

A beruházás következtében megszűnnek a nyomásproblémák és tisztább, egészségesebb víz jut el a lakossághoz, az intézményekhez, valamint a területre látogatókhoz. Az intézkedések és technológiai beavatkozások hosszú távon megoldják a településen élők - uniós követelményeknek megfelelő - egészséges ivóvízzel történő ellátását.

Kapcsolódó anyagok