ELBIR

Címkék: Közlemények

ELBIR
Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer

Beengedne, hogy kirabolhassam?

 

Megtévesztők. Megnyerők. Behízelgők. Segítséget kérnek, esetleg eladnának valamit, soha vissza nem térő áron. Idős, egyedül élő emberek az elsődleges célpontjaik.

-A pénzem! Az egyetlen megtakarításom! - sikolt fel az idős hölgy, majd sietve kimegy az utcára, bízva a csodában: még ott van valahol a két férfi.

-Hiszen olyan szimpatikusak voltak!… még az egészségem felől is érdeklődtek…- gondolja magában, és a házba visszatérve megsemmisülten roskad magába.

-Hogyan történhetett? Az a másik, az alacsonyabb férfi csak a mosdóba ment ki.. és eközben az a magas annyi kérdést tett fel, és olyan kedves volt velem. -Biztosan én emlékszem rosszul- tör fel a remény piciny, de annál éltetőbb sugara. - Ők biztos nem vihették el a pénzem.

-Itt nincs. Itt sincs. Sehol sincs. Feldolgozni nem lehet: idegenek jöttek be az otthonába, és elvitték félmillió forintját.

- Az unokámnak gyűjtögettem. Úgy szeretett volna saját életet kezdeni, különköltözni…

Néhány nap múlva ismét csengetnek. Egy nő áll a kapuban, mosolyog, udvariasan köszön. Elmondja, hogy a néni unokájának tartozik, azt szeretné visszaadni, csak nagyobb címlete van, segítsen neki felváltani.

Az idős hölgy arca felragyog, boldog, hogy a rossz után valami jó is történik, és ennek ő is részese lehet. A nappaliba invitálja az ismeretlen nőt, süteménnyel kínálja, - micsoda szerencse, épp most lett készen!

Ünnepi szalvétába csomagolja, hiszen nagy nap ez a mai: Petike visszakapja a pénzét. Ritka az ilyen a mai világban.

Kapcsolódó anyagok