Képtár

2015.12.11. - Idősek napja

Településünk hagyományos rendezvényei közé sorolhatjuk a már második alkalommal megrendezett Idősek napját, melyet 2015. december 11-én a Művelődési Házban tartottunk. Ezen a napon ünnepi műsorral köszöntöttük a községünkben élő 65 év feletti időskorú társainkat, akik hosszú munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
A rendezvényt Müller János polgármester nyitotta meg köszöntőbeszédével. Külön ajándékkal köszöntötte a település legidősebb női és férfi lakosát: Marosi Istvánnét (Katica nénit) és Kovács Györgyöt (Gyuri bácsit). Ezt követően községünk apraja-nagyja mutatkozott be. Az óvodások és általános iskolás gyermekek nagy izgalommal készültek produkciójukkal, hiszen sokan nagyszüleiket köszöntötték ezen a napon. A Kurdi Általános Iskola kis iskolásaiból és a Kurdi Napsugár Óvoda óvodásaiból álló néptánccsoport először szerepelt közönség előtt. A következő szereplő a sváb hagyományt őrző Rosenkranz Német Nemzetiségi Tánccsoport volt. Utánuk következtek a nagyiskolások. Ők verses műsorral és megható történettel készültek. A legkisebb korosztály, az óvodások is megmutathatták ismét a tudásukat. Betlehemi előadásukkal karácsonyi hangulatot varázsoltak a színpadra. A legnagyobb meglepetést a közönségnek a Duna tévéből ismert nóta énekes Csuti Csaba szerezte. Nagy tapssal fogadták. A Nyugdíjas klubot idén is Egri Pálné képviselte versével. A műsor alatti szünetekben pedig régi kurdi képekből összeállított kiállítást csodálhattak a meghívottak. Az előadások végén a helyi konyhások által készített finom ebéd várta a vendégeket.

01 02 03 04 05 - Polgármester úr ünnepi köszöntője 06

07 - A kurdi gyermek néptánccsoport műsora 08 - A kurdi gyermek néptánccsoport műsora 09 - A kurdi gyermek néptánccsoport műsora 10 11 12 - A kurdi gyermek néptánccsoport műsora