Budapest Ragtime Band koncert Szekszárdon

Címkék: Rendezvények

Időpont: 2016. április 5. (kedd) 19:00
Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem
Jegyár: 2000 Ft

A Budapest Ragtime Band 1980-ban alakult főiskolát végzett jazz- és klasszikus muzsikusokból, akik a hagyományos ragtime zongorajátékot merész ötletekkel és újszerű hangszereléssel ültették át egyedülálló zenei hangzássá.

Később műsorukba jazz- és dixiland - örökzöldek, a világon egyedülálló zenei paródiák, ismert slágerek és operák humoros feldolgozásai is kerültek. A zenekarnak tánczenei programja is van.

1984-ben készült el a "Ragtime", a zenekar első önálló hanglemeze, amelyet egy hollandiai és egy újabb magyar követett. A zenekarnak 1990 óta 7 CD-je jelent meg. Számos stúdiófelvétel mellett rendszeresen turnézik Európa országaiban, Amerikában és a Kanári-szigeteken.

Résztvevője rangos fesztiváloknak a világ minden részén. Fellép a Berlini Filharmóniában, rendszeres szereplője a magyar, német, az amerikai, svájci stb. televíziók szórakoztató műsorainak.

A Budapest Ragtime Band- nek nemcsak a ragtime muzsika ápolása és megszerettetése a célja, hanem a közönség mindenkori magas színvonalú szórakoztatása, amelynek soraiban minden korosztály megtalálható.

Budapest Ragtime Band koncert plakát