Felhívás

Címkék: Közlemények

A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA TAGJAI RÉSZÉRE

TISZTELT TAGUNK,

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja figyelmét, hogy a kamarai tagdíj 2015. évi bevallá-sának határideje 2015. június 30.

Az eddig gyakorlatnak megfelelően önbevallását online felületünkön, elektronikusan teheti meg. Ezért kérjük, látogasson el honlapunkra, a www.nak.hu oldalra, és az ott található Ügyfélkapu felü-leten töltse ki formanyomtatványunkat. Természetesen a NAK falugazdász hálózata is segít Önnek a kitöltésben, melyhez kérjük, legyen kedves felkeresni falugazdászát a lenti elérhetőségek egyikén

A kitöltéshez szükséges dokumentumok (kérjük, falugazdászához vigye magával):

őstermelőként, egyéni vállalkozóként: személyi igazolvány, lakcím kártya, adóazonosító kártya, őstermelői/egyéni vállalkozói igazolvány, 2014-re folyósított MVH–s és egyéb támogatások igazolása, a 2014. évre vonatkozó adóbevallás.

cég, gazdasági szervezet esetében: adószám, cégbírósági irat, 2014-re folyósított MVH-s és egyéb támogatások igazolása, 2014. évre vonatkozó adóbevallás.

Tagdíjat érintő kedvezményekkel kapcsolatos dokumentumok:

• elismert TÉSZ/TCS szervezet esetében az azonosító kód, tagjainak NAK nyilvántartási száma, valamint a TÉSZ/TCS számára értékesített, az elismerés alapjául szolgáló termény, termék nettó árbevételének összege.

• árbevétel-megosztás esetén (ha az agrártevékenység árbevétele nem haladja meg a 20%-ot, illetve külön kérelemre a 25%-ot), az ezt igazoló Független Könyvvizsgálói Jelentés,

• egyéb tagdíjalapot csökkentő kedvezmények igénybevételéhez a szükséges igazoló dokumentumok (jövedéki adó igazolás, stb.)

Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem saját nevében jár el, akkor 2 tanúval hitelesített meghatalmazás ill. cégnél az aláírási címpéldány is szükséges.



Kapcsolódó anyagok