Terménybemutató Kurdon

Címkék: Közlemények

2014. október 8.-án rendezte meg Nemzeti Művelődési Intézet Kurd Község Önkormányzata közreműködésével a kurdi művelődési ház udvarán terménybemutatóját, és soron következő szakmai konzultációját.
Célja volt a rendezvénynek bemutatni, hogy az egymással folyamatosan kapcsolatot tartó települések problémáikat, ötleteiket, jó és rossz tapasztalataikat kicserélve hogyan hasznosítják a tapasztalatokat.
Fontos cél, hogy segítsék az együttműködő önkormányzatok közmunka programjainak hatékonyabbá tételét

 

Ennek keretében Kurd Önkormányzata bemutatta  településünkön termelt zöldségeket, gyümölcsöket, és azt, hogy ezekből milyen termékeket állított elő.

Ugyanezen céllal  számos környező, és más együttműködő  település is részt vett a programban, mint Csibrák, Döbrököz, Gyulaj, Udvari, Keszőhidegkút, Lengyel, Nagyszokoly, Kisszékely, Varsád, akik szintén saját portékáikat, különleges áruikat hozták el.

Ez az alkalom lehetőséget adott arra is, hogy megismerjük más falvak munkáját, gondjait, eredményeit.  Minden asztalnál meg lehetett kóstolni a különböző gyümölcsöket, lekvárokat, szörpöket, péksüteményeket, savanyúságokat.

Kurdot  eredményesen képviselte még Tamás László pék és a Gubinczki Kft. akik saját készítésű termékeikkel  emelték a település hírnevét.

A művelődési házban  Erős Rozália festményeit is meg lehetett tekinteni. A délelőtt folyamán a sok helybéli érdeklődőn kívül az óvodások és kisiskolások is kilátogattak a „helyi piacra”.

 

A Művelődési Ház nagytermében megtartott rendezvényen  polgármester bemutatta Kurd település történetét, fejlődését, a  település kapcsolatait, illetve Losonczi Mónika  közmunkairányító a közmunkaprogram keretében megvalósult célokat, eredményeket.

Röviden bemutatták  az általuk vezetett szervezeteket:

Ignácz Sándor, az Önkéntes Tűzoltóság elnöke,

Kiss Sándorné a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke,

Siklósi Mária, a Nyugdíjas Klub vezetője.

A beszámoló után a falu látnivalóit, illetve a biokazánokat, szociális épületet és a tájházat tekinthették meg a vendégek.

Az esemény közös ebéddel zárult.

 

5.jpgA kisiskolások Gyulaj asztalánálCSIBRÁKDÖBRÖKÖZKESZŐHIDEGKÚTkisiskolások gyulaj asztalánál.jpgKISSZÉKELYKURD 1KURD 2LENGYELNAGYSZOKOLYUDVARIVARSÁD

 

Kapcsolódó anyagok